КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ, КОГАТО ДОЙДЕТЕ

Като много християнски църкви и традиции, Методистката църква използва лекционар, който е тригодишен план за четене на Библията по време на неделните и специалните празнични богослужения. Това дава възможност да четем от всички книги в Библията и всички главни теми, които се намират в нея, според църковния календар.

Когато дойдете можете да очаквате

Покланяме се чрез песни

Нашето поклонение нито променя, нито формира Бога а точно обратното – чрез поклонението Бог формира нас. Когато издигаме нашите гласове и сърца заедно в песен, ние, всеки поотделно и всички заедно, се отваряме за променящото и формиращо действие на Святия Дух. Имаме хвалебна група с певци, барабани, китара и пиано. Думите на песните са прожектирани, за да могат тези, които желаят, да пеят с нас.

Покланяме се чрез Словото, Святото Причастие и молитва

Всяка седмица четем от Библията (най-често 1 откъс от книгата Псалми, 1 от останалата част на Стария завет и 2 откъса от Новия завет: един от апостолските писания и един от Евангелията) и има проповед от един от нашите пастори. След проповедта участваме в тайнството на Св. Причастие. В Методистката църква практикуваме отворена трапеза, което означава, че не е нужно да си член на църквата да участваш но всеки, който признава собствената си нужда от Божията благодат, може да получи от виното/сока и хляба. Пасторите разнасят тези елементи на хората по местата им. Който желае да участва се изправя и ако някой не желае, остава седнал. В различни моменти по време на богослужението има молитви, които в повечето случаи са от свободен характер и водени от пасторите.

Покланяме се чрез нашия живот и чрез даването

Всичко, което имаме – талантите ни, времето ни, средствата ни – са дар от Бога. Към края на богослужението събираме дарения и в този акт  връщаме на Бога с благодарност част от това, което сме получили от Него. Никой не е принуден да участва. Богослуженията завършват с благословение, с които сме изпратени да излезем от църквата и да представим в света Христовата благодат и любов.

Покланяме се чрез общение

Общението е важна част от християнската вяра. Взаимно се насърчаваме да се приближим до Бога. Преди да започват събранията хората често приказват помежду си, а след богослуженията имаме безплатни чай и кафе. Ако някой има повод да празнува, често носи нещо за почерпване, но това не е задължително.

Каним ви да дойдете и свободно да участвате в нашите богослужения, да размишлявате за Божията доброта и да празнувате с нас Неговата милост и Неговата любов! Не се изисква специално или официално облекло. Докато продължава пандемичното разпростанение на коронавируса, спазваме предпазни мерки, като: дистанция между посетителите, носене на предпазни маски, използване на дезинфектант и редовна дезинфекция на повърхностите в помещението. Нека Бог да благослови изобилно Вашето поклонение и нека Божия мир да бъде с Вас!